Wednesday, May 27, 2009

Entry Masak

At the moment, saya sedang bersungguh-sungguh belajar masak makanan orang terengganu atas
desakan dan paksaan encik suami yang telah lahir di hospital kuala terengganu,,:)
yelah takkan die asyik kena makan lomak cili api yo kann,,tak aci la pulak ..hikhihik

Last weekend, saya telah buat cuba masak gulai ikan tongkol yang biasa kite makan dengan nasi dagang pak malau tu ler..


gulai ikan tongkol terengganu yang dimasak oleh orang negeri sembilan :)

Disertai jugak dgn acar timun sesuka hati,,heheh sebab saya potong ikut suka hati jer..
sila jangan marah yea ibu mertua ku!


acar timun

unfortunately, saya belum khatam lagi belajar masak nasi dagang nye..so kitaorang makan ler dengan nasi putih ...hadoii..part ni memang kena sound da ngan ibu merua ku.. Katenya x sedap le kalau xmakan dgn nasi dagang...kurang lemak nya.. "baekkk mak" saya membalas..hehehe


encik suami punye

sementara kitaorang layan lunch ni,,my little boy tengah buat ape ya????


ZzzZzZzzz


2 comments:

anggun said...

baru ku tahu hubby mu orang t'ganu...
duduk dgn mertua ke?

zZana said...

xlaa,ibu mertua ku duduk k.tganu..
menuntut resepi through phone je..huhuh